Ikona hledání

GADHIMAI: KRVEPROLITÍ POKRAČUJE

News Section Icon Zveřejněno 22.11.2019

 

Gadhimai 2019

V průběhu letošního festivalu Gadhimai v Nepálu od 3. – 5. prosince se mají opět obětovat tisíce zvířat.

BRUTÁLNÍ TRADICE

Festival, který se koná každých pět let má již na svědomí smrt stovek tisíc zvířat, a to vše ve jménu bohyně Gadhimai. Tato zvířata během rituálního usmrcování nesmírně trpí a jejich životy končí ve strachu a bolesti.

Tradice vznikla asi před 270 lety. Legenda říká, že Gadhimai se zjevila vězni v jeho snu a slibovala mu svobodu výměnou za krvavou oběť.  Tak započal tento brutální zvyk, který během staletí přerostl v masové zabíjení pokračující až do dnešní moderní doby.

VELKÉ ZKLAMÁNÍ

V roce 2015 společnost Gadhimai Temple Trust oznámila své rozhodnutí ukončit rituál zvířecích obětí a do budoucna festival pojmout jako „oslavu života“. Jejich prohlášení přejaly nejen organizace pro ochranu zvířat, ale také světová média. Bohužel radost z tohoto rozhodnutí je jen částečná, jelikož zákaz se vztahuje pouze na obětovávání zvířat přímo v prostoru chrámu, mimo něj je však stále zabíjení umožněno.

Nyní  se Temple Trust vrací o krok zpět a na letošním festivalu opět povoluje provádět porážku přímo v prostorách chrámu.

OPATŘENÍ PRO UKONČENÍ ZBYTEČNÉHO UTRPENÍ

CIWF podporuje nepálskou organizaci Federation of Animal Welfare Nepal (FAWN), která aktuálně působí poblíž indických hranic, aby pomohla zabránit nelegálnímu dovozu obětních zvířat do země.

Napsali jsme také dopis nepálskému honorárnímu konzulovi v České republice, v němž jej vyzýváme, aby podnikl kroky k ukončení tohoto barbarského krveprolití.

Dále pak podporujeme celosvětovou petici organizace Animal Equality, která vyzývá nepálskou vládu, aby zastavila masové porážky zvířat a zavedla zákon zakazující oběti zvířat v Nepálu.

PODEPIŠTE PETICI

I vy se můžete zapojit a posílit naši alianci proti tomuto krutému a zastaralému zvyku. Podepište petici

Globe

Tento prohlížeč nepodporujeme. Prosím aktualizujte si prohlížeč pro zlepšení funkce a bezpečnosti. Máte-li jakékoli další dotazy, kontaktujte nás na info@ciwf.cz. Snažíme se odpovídat na všechny komentáře do dvou pracovních dnů, ale vzhledem k velkému množství korespondence to může někdy trvat trochu déle. Děkujeme za vaše pochopení.