Ikona hledání

Dokáže nám kultivované maso vypěstované z kmenových buněk v bioreaktoru pomoci zvítězit nad klimatickou změnou, vymíráním druhů a zhoršujícím se zdravím? Dovede nám poskytnout zážitek ze skutečného masa, ale bez nutnosti zabíjení zvířat? Může přispět k vytvoření zdravějšího a udržitelnějšího potravinového systému? A ochrání nás samotné před vyhynutím?

Na tyto a další palčivé otázky odpovídá nová kniha „Cultivated Meat to Secure Our Future: Hope for Animals, Food Security, and the Environment“ (Kultivované maso pro zajištění naší budoucnosti. Naděje pro zvířata, potravinovou bezpečnost a životní prostředí), kterou společně vydali dva z nejvlivnějších evropských ochránců zvířat: Michel Vandenbosch a náš globální ředitel Philip Lymbery.

Kniha kultivované maso

Nová kniha obsahuje příspěvky uznávaných odborníků, jako je Chase Purdy, Dr Michael Greger a Julian Baggini. Kniha není jen zdrojem informací, ale také inspirace. Podle ní může kultivované maso převratným způsobem přispět ke zmírnění utrpení zvířat a řešení světových krizí

 

Průmyslové velkochovy způsobují naprosto nepřijatelné utrpení citlivým tvorům a zásadně poškozují životní prostředí. Tato kniha ukazuje, že kultivované maso může hrát významnou roli v jejich ukončení.
Dr Jane Goodall, DBE, zakladatelka Jane Goodall Institute (JGI) a poselkyně míru OSN

Nacházíme se v kritickém okamžiku dějin, každý rok láme teplotní rekordy, lesy hoří, po celém světě zuří povodně a biodiverzita je na ústupu. Tato kniha podtrhuje nutnost přejít na lepší metody hospodaření s využitím inovativní vědy a technologie. A kultivované maso představuje slibné řešení, které by mohlo přispět ke zdravějšímu, humánnějšímu a udržitelnému potravinovému systému. 

Knihu by si měl přečíst každý, kdo se zajímá o řešení environmentálních problémů a dopady toho, co jíme. Nabízí ucelený pohled uznávaných odborníků a je nepopiratelným přínosem pro právě probíhající debatu o budoucnosti výživy lidstva.

 

Intenzivní masná výroba, jaké jsme nyní svědky, je ekologickou katastrofou a zároveň představuje závažné riziko pro veřejné zdraví. Dokáže kultivované maso skutečně zachránit naši budoucnost? Michel Vandenbosch a Philip Lymbery sezvali impozantní skupinu odborníků, aby jim na tuto otázku odpověděli.
Peter Singer, profesor bioetiky, Princeton University
Kniha je zatím dostupná pouze v angličtině. O případném českém překladu vás budeme informovat.
Globe

Tento prohlížeč nepodporujeme. Prosím aktualizujte si prohlížeč pro zlepšení funkce a bezpečnosti. Máte-li jakékoli další dotazy, kontaktujte nás na info@ciwf.cz. Snažíme se odpovídat na všechny komentáře do dvou pracovních dnů, ale vzhledem k velkému množství korespondence to může někdy trvat trochu déle. Děkujeme za vaše pochopení.