Ikona hledání

Otevřený dopis WHO o zdravotních rizicích trhů s volně žijícími živočichy v souvislosti s pandemií COVID-19

News Section Icon Zveřejněno 07.04.2020

U příležitosti dnešního Světového dne zdraví jsme společně s dalšími 240 organizacemi pro ochranu zvířat z celého světa zaslali dopis Světové zdravotnické organizaci (WHO), v němž naléhavě žádáme, aby byl zaveden trvalý celosvětový zákaz trhů s volně žijícími živočichy.

Všechny podepsané organizace uznávají a chválí současné snahy WHO o zamezení šíření pandemie COVID-19. Požadujeme však, aby se zveřejnila prokazatelná spojitost mezi trhy se zvířaty a vážnými hrozbami pro lidské zdraví.

Dopis, který iniciovala mezinárodní organizace World Animal Protection (Světová ochrana zvířat), požaduje, aby WHO prosadila globální zákaz trhů s volně žijícími živočichy a stejně tak usilovala i o zákaz používání volně žijících zvířat v tradiční medicíně a zpřísnila svůj přístup k obchodu s volně žijícími zvířaty.

Dopis v angličtině si můžete přečíst zde.

Globe

Tento prohlížeč nepodporujeme. Prosím aktualizujte si prohlížeč pro zlepšení funkce a bezpečnosti. Máte-li jakékoli další dotazy, kontaktujte nás na info@ciwf.cz. Snažíme se odpovídat na všechny komentáře do dvou pracovních dnů, ale vzhledem k velkému množství korespondence to může někdy trvat trochu déle. Děkujeme za vaše pochopení.