Ikona hledání

Mezinárodní konference, která chce změnit pravidla hry a urychlit globální transformaci potravinového systému

Press Release Section Icon 29.07.2022

Compassion in World Farming ve spolupráci s organizacemi IPES-Food, Birdlife International a dalšími partnery oznamuje konání mezinárodní konference, která poskytne platformu pro odborníky a odbornice z celého světa, aby sdíleli řešení k přeměně globálního potravinového systému. 

Konference Extinction or Regeneration (Vyhynutí nebo regenerace), která se bude konat 11. a 12. května 2023 v Londýně, nabídne jednotlivcům, organizacím, společnostem a dalším odborníkům příležitost představit řešení pro transformaci našich globálních potravinových a zemědělských systémů ku prospěchu lidí, zvířat a celé planety.

Tato významná mezinárodní konference bude probíhat jako hybridní akce – v konferenčním centru QEII Conference Centre v Londýně a také online. Její součástí budou plenární zasedání s inspirativními řečníky, diskuze u kulatého stolu, sdílení poznatků a facilitované semináře, to vše k usnadnění spolupráce a katalyzování změny.

Program, který spojuje různé oblasti zájmu – včetně životního prostředí, veřejného zdraví, potravinářství, potravinové politiky, ochrany přírody, financí a životní pohody (welfare) zvířat - umožní účastníkům prozkoumat, sdílet a podpořit stávající i nová řešení. Všechny metody, jak přivést na svět změnu, jsou na stole: od lobbování ve světě globální politiky a financí až po demonstrování účinných a přírodě prospěšných řešení. 

Tato událost je bezprecedentní příležitostí pro ty, kdo chtějí narušit status „jíst, jak jsme zvyklí“ a sdílet vědomosti a názory na to, jak tyto a další klíčové problémy řešit. 

Akce navazuje na úspěšnou konferenci Extinction and Livestock (Vymírání druhů a chov dobytka), uspořádanou v říjnu 2017 v Londýně. Tato významná událost, kterou zorganizoval Compassion in World Farming společně s WWF (UK), BirdLife International, Evropským úřadem pro životní prostředí a dalšími partnery, zkoumala, jak chov hospodářských zvířat a s tím spojené využívání omezených zdrojů devastuje biodiverzitu a žene volně žijící zvířata na pokraj vyhubení. Sešlo se na ní přes 540 delegátů z více než 30 zemí. 

 

Registrace na konferenci bude otevřena v září 2022. Více o této události si můžete přečíst na www.extinctionconference.com.

 

Pro více informací prosím kontaktujte Romanu Šonkovou, vedoucí CIWF Česko: Romana.Sonkova@ciwf.org, mobil: 778 000 288

Compassion in World Farming (Soucit ve světovém zemědělství) založil v roce 1967 britský chovatel dojnic, který byl znepokojen rozvojem průmyslových velkochovů. Dnes je CIWF přední mezinárodní organizace na ochranu hospodářských zvířat odhodlaná ukončit průmyslové velkochovy a docílit humánního a udržitelného zemědělského hospodaření a výroby potravin. Ústředí má ve Spojeném království, kanceláře ve Francii, Itálii, Nizozemí, Polsku, Belgii a USA a své zastoupení v České republice, Německu, Španělsku, Švédsku, Číně a Jihoafrické republice. Více informací na www.ciwf.cz.

Mezinarodni konference Extinction or Regeneration:

Stáhněte (PDF Velikost 0,33)
Globe

Tento prohlížeč nepodporujeme. Prosím aktualizujte si prohlížeč pro zlepšení funkce a bezpečnosti. Máte-li jakékoli další dotazy, kontaktujte nás na info@ciwf.cz. Snažíme se odpovídat na všechny komentáře do dvou pracovních dnů, ale vzhledem k velkému množství korespondence to může někdy trvat trochu déle. Děkujeme za vaše pochopení.