Ikona hledání

Evropský parlament žádá zákaz exportu zvířat do zemí, které neplní standardy EU

Press Release Section Icon 14.06.2019

14. února, symbolicky na svatého Valentýna, projevil Evropský parlament trochu lásky ke zvířatům, když odhlasoval požadavek na ukončení exportu zvířat do zemí, které neplní standardy EU.

Tento požadavek je obsažen s nové zprávě o implementaci legislativy na ochranu zvířat
při přepravě. Tato zpráva uznává, že živá zvířata by neměla být přepravována do zemí mimo EU, kde legislativa na ochranu zvířat neodpovídá legislativě EU nebo kde tato legislativa není dostatečně vymáhána.

Zpráva také uznává, že chybí důsledné a harmonizované prosazování legislativy uvnitř EU
a že je potřeba vyřešit řadu naléhavých problémů, které zahrnují zejména: přeplňování přepravních prostředků, neposkytování požadovaných zastávek pro odpočinek, nedostatek krmiva, vody a podestýlky, přepravu v extrémních teplotách a přepravu zvířat nezpůsobilých k přepravě.

Romana Šonková, zástupkyně Compassion in World Farming v ČR, říká: “Blahopřejeme Evropskému parlamentu k odhlasování této zprávy. Dálkovou přepravou zvířat se zabýváme už mnoho let. Žádné zvíře by nemělo trpět během přepravy na dlouhé vzdálenosti ve špatných podmínkách a navíc být pak vystaveno krutému zacházení v zemích, které nemají standardy EU. V posledních letech jsme v ČR svědky značného nárůstu exportu českých zvířat zejména do Turecka, kde jsou brutálně porážena bez omráčení. Doufáme, že nová Evropská komise, které vznikne po letošních volbách, požadavky Evropského parlamentu vezme vážně a předloží ucelený návrh na ukončení tohoto krutého obchodu se živými zvířaty.”

Evropský Parlament Žádá Zákaz Exportu Zvířat:

Stáhněte (PDF Velikost 0,17)
Globe

Tento prohlížeč nepodporujeme. Prosím aktualizujte si prohlížeč pro zlepšení funkce a bezpečnosti. Máte-li jakékoli další dotazy, kontaktujte nás na info@ciwf.cz. Snažíme se odpovídat na všechny komentáře do dvou pracovních dnů, ale vzhledem k velkému množství korespondence to může někdy trvat trochu déle. Děkujeme za vaše pochopení.