Ikona hledání

News Icon 09.03.2022

Dnešní doba je velmi tíživá. Zatímco sledujeme, jak se temná noční můra snáší na Ukrajinu a jak přibývá scén ničení a devastace, soucítíme se všemi postiženými.

Stejně jako já se možná občas cítíte bezmocní, možná dokonce beznadějně.

Naše organizace je členem Eurogroup for Animals, federací více než 80 spřízněných společností na ochranu zvířat. Společně děláme vše, co je v našich silách, abychom vytvořili tolik potřebnou naději tím, že pomáháme vytvořit živý přehled organizací zabývajících se zvířaty, které působí na  Ukrajině.

Jde o to, aby ti, kteří mohou poskytnout pomoc, mohli být lépe propojeni s těmi, kteří ji potřebují. Více se ví o situaci domácích mazlíčků, ale samozřejmě se snažíme zjistit, co se dá, o těžkém osudu hospodářských zvířat.

Jako mezinárodní charitativní organizace pro zvířata je naše práce válkou přímo ovlivněna. Děláme vše, co je v našich silách, abychom podpořili členy našeho týmu na Ukrajině a v okolních zemích, oddané ochránce zvířat, kterým se v této nanejvýš kruté a neskutečné situaci rozpadá svět.

Jsou to temné dny pro svět, pro lidstvo i pro zvířata. Určitou útěchou je, že se svět stále více spojuje, aby odsoudil tuto nejhrubší agresi vůči Ukrajině a jejímu lidu.

Ačkoli v nás může zrůdnost této nesmyslné války zanechat pocit bezmoci, zdvojnásobuje potřebu, abychom projevili spřízněnost a sounáležitost s postiženými, abychom proti této temnotě konfliktu postavili světlo naděje.

Naději na rychlé příměří a ukončení střelby a náletů, které rozdělují životy a společenství.

Naději na lepší budoucnost prostřednictvím dalšího šíření poselství, že mír, porozumění a soucit jsou více než jen základními kameny slušné společnosti.

Naději, že dojde k všeobecnému poznání, že žít společně v harmonii mezi sebou a s přírodou je jediná cesta k udržitelné budoucnosti.    

Stojíme společně s Ukrajinou. V solidaritě. V naději na spravedlivý, mírumilovný a soucitný svět pro lidi a zvířata na celém světě.

Philip J. Lymbery se svým psem, oba se usmívají

 

O autorovi: 

Philip John Lymbery je globální ředitel Compassion in World Farming, hostující profesor na Winchesterské univerzitě a autor dvou knih - Farmagedon a Mrtvá zóna. Číst více.

Globe

Tento prohlížeč nepodporujeme. Prosím aktualizujte si prohlížeč pro zlepšení funkce a bezpečnosti. Máte-li jakékoli další dotazy, kontaktujte nás na info@ciwf.cz. Snažíme se odpovídat na všechny komentáře do dvou pracovních dnů, ale vzhledem k velkému množství korespondence to může někdy trvat trochu déle. Děkujeme za vaše pochopení.