Ikona hledání

News Section Icon Zveřejněno 08.04.2024

Volby do Evropského parlamentu mohou změnit bezútěšnou situaci hospodářských zvířat trpících v celé Evropě, ať už v klecích, na dlouhých cestách nebo kvůli slabé právní ochraně. 

Volby jsou příležitost ke změně stávajících pořádků, a proto na stránkách kampaně Evropa pro zvířata žádáme veřejnost, aby vybídla kandidující do Evropského parlamentu k boji za lepší životní podmínky zvířat.

Nová Komise, nová naděje

Společně s dalšími českými organizacemi na ochranu zvířat (NESEHNUTÍ, Obraz, Svoboda zvířat) a s širokou veřejností chceme docílit toho, že se do Evropského parlamentu dostanou kandidující, kteří dohlédnou, aby se noví komisaři a komisařky skutečně zasadili o slíbené ukončení klecových chovů v Evropě. Právě poslanci a poslankyně totiž schvalují konečnou podobu nové Evropské komise, která vznikne po volbách.

Prasnice v kleci se selaty
Lukáš Vincour, nevinneobeti.cz

Rozpor mezi přáním lidí a činy politiků

V právě končícím volebním období Evropského parlamentu existuje jasný nesoulad mezi tím, co požadují občané, a tím, jak europoslanci hlasují. Díky kampani Evropa pro zvířata může tento rozdíl zmizet. 

Devět z deseti lidí v EU se domnívají, že by životní pohoda hospodářských zvířat měla být lépe chráněna, volení zástupci to ale nereflektují. Z naší analýzy hlasování o legislativě týkající se ochrany zvířat vyplývá, že se v tomto volebním období pouze čtyři z deseti hlasů vyslovily pro zlepšení kvality života zvířat.

V České republice si přeje lepší ochranu hospodářských zvířat 85 % lidí, ovšem současní čeští europoslanci a europoslankyně ve prospěch zvířat celkově hlasovali pouze v 51 % případů.

Slepice v kleci vykukuje zpoza mříží
Lukáš Vincour, nevinneobeti.cz

Zapojte se také

Napište také i vy kandidujícím do Evropského parlamentu, aby se zasadili o práva zvířat, a podpořte podobu Evropského parlamentu, který bude skutečně reprezentovat názory veřejnosti a splní slíbený konec klecových chovů, ale i další zlepšení života zvířat v Evropě, například uzavření kožešinových farem nebo ukončení vývozu zvířat za hranice Evropy.

Globe

Tento prohlížeč nepodporujeme. Prosím aktualizujte si prohlížeč pro zlepšení funkce a bezpečnosti. Máte-li jakékoli další dotazy, kontaktujte nás na info@ciwf.cz. Snažíme se odpovídat na všechny komentáře do dvou pracovních dnů, ale vzhledem k velkému množství korespondence to může někdy trvat trochu déle. Děkujeme za vaše pochopení.