Ikona hledání

News Section Icon Zveřejněno 05.04.2023

Dnešní svět potřebuje více soucitu, klidu a míru. Vneste je do svých velikonočních svátků s našimi soucitnými nápady!

Nová tradice? Zlepšování tradic!

I když se v Česku do roku 2027 musí zrušit všechny klecové chovy slepic, myslete na to, že se klecová vejce na pultech stále vyskytují a že i ta neklecová poskytují slepicím různé podmínky k životu.

Kuře v trávě

Připomeňte si, jak se vejce označují, abyste si mohli správně vybrat. Ideálně ta, která pocházejí od slepic z chovů s výběhem nebo z těch ekologických. Pár korun navíc, které za ně dáte, za to rozhodně stojí. Anebo se letos zkuste obejít bez vajec a překvapte svou rodinu něčím novým a netradičním. 

  • Co si třeba vyrobit vejce, které se nerozbije a vydrží i na příští rok? Obarvěte si třeba tato dřevěná. Jako dárek i dekorace poslouží báječně. 
  • Vytvořte si vejce podle vlastní chuti, třeba čokoládová. To ocení především děti. Hrajte si a tvořte čokovajíčka s oblíbenou náplní například podle těchto tipů.
  • Ani o vajíčkovou pomazánku se nemusíte nechat ošidit. Tenhle recept máme ozkoušený, je ohromně chutný a šetrnější než původní vajíčková varianta.

Potraviny pro tělo a mysl

V dnešní době víme lépe než kdy jindy, jak důležité je hledět kolem sebe a jak úzce je naše blaho a zdraví spojeno se zvířaty a přírodou. Co se týče živočišných potravin, nezapomínejte jíst méně a lépe při všech příležitostech, ne jen těch svátečních. Každé naše jídlo, které pochází z udržitelných zdrojů, naší planetě uleví od extrémní zátěže, jež na ni klademe. Zdravější budoucnost nás všech začíná naší dnešní volbou. 

Poklad dostupný všem

Pokud je ve vašem koutě světa krásné počasí, vyražte ven a kochejte se krásou přírody. Zpěv ptáků, pohyb korun stromů, zurčení potoka...

Chraňme tento vzácný chrám, který nám mizí pod rukama. My, naši potomci i všechna zvířata potřebují planetu, která je v rovnováze, aby se mohla obnovovat a dávat nám ze sebe to nejlepší. Proto v CIWF urputně bojujeme za konec velkochovů, které jsou jednou z největších příčin ničení naší krásné planety a divoké přírody. 

Pohled do lesa

Přejeme vám krásné svátky s lidskými i zvířecími kamarády.

Globe

Tento prohlížeč nepodporujeme. Prosím aktualizujte si prohlížeč pro zlepšení funkce a bezpečnosti. Máte-li jakékoli další dotazy, kontaktujte nás na info@ciwf.cz. Snažíme se odpovídat na všechny komentáře do dvou pracovních dnů, ale vzhledem k velkému množství korespondence to může někdy trvat trochu déle. Děkujeme za vaše pochopení.