Ikona hledání

News Section Icon Zveřejněno 17.03.2023

Letos v létě navrhne Evropská komise zásadní revizi právních předpisů EU týkajících se welfare (životní pohody) zvířat. Komise se zavázala, že navrhne zákaz klecí pro všechna hospodářská zvířata, včetně slepic, prasnic a telat. Zveřejní také návrh nových minimálních požadavků na welfare v chovech, při přepravě a při porážce. Komise také zvažuje zavedení nového celoevropské označování potravin podle welfare zvířat.

Abychom vytvořili platformu pro projednání těchto témat, pořádáme 28. března vrcholnou konferenci s názvem Overhauling EU Farm Animal Welfare Laws (Přepracování právních předpisů EU o welfare hospodářských zvířat). Jednacím jazykem bude angličtina.

Tato jednodenní akce se bude konat v Residence Palace v Bruselu a bude rovněž přenášena online. 

Přednášející

Hlavní projev přednese evropská komisařka Stella Kyriakides a našimi hosty budou poslankyně Evropského parlamentu Tilly Metz a Anja Hazekamp, předsedkyně a čestná předsedkyně Intergroup Evropského parlamentu pro welfare a ochranu zvířat.

Konference poskytne prostor pro diskusi o nutnosti sladit právní předpisy EU s nejnovějšími vědeckými poznatky a upustit od krutých praktik, které jsou v živočišné výrobě tak rozšířené. Mezi panelisty budou zástupci vlád Švédska, Rakouska a Belgie a také Evropského úřadu pro bezpečnost potravin (EFSA).

Zdokumentovaná krutost

Součástí konference bude výstava fotografií oceňované fotografky Jo-Anne McArthur a jejích kolegů a kolegyň. Jo-Anne bude hovořit o fotožurnalistice ve světě zvířat a představí dechberoucí snímky, které publikovala její nezisková agentura We Animals Media.

Králíci zavření v kleci
Stefano Belacchi / Essere Animali / We Animals Media

Zúčastnit se může každý

Zde se můžete zaregistrovat zdarma k online účasti na konferenci.

Globe

Tento prohlížeč nepodporujeme. Prosím aktualizujte si prohlížeč pro zlepšení funkce a bezpečnosti. Máte-li jakékoli další dotazy, kontaktujte nás na info@ciwf.cz. Snažíme se odpovídat na všechny komentáře do dvou pracovních dnů, ale vzhledem k velkému množství korespondence to může někdy trvat trochu déle. Děkujeme za vaše pochopení.