Ikona hledání

News Section Icon Zveřejněno 06.03.2023

Nejlepší světoví myslitelé se na konferenci Extinction or Regeneration (Vyhynutí, nebo regenerace) podělí o řešení, jak změnit náš nefunkční potravinový systém. 

Byla zveřejněna finální sestava světově uznávaných odborníků, kteří vystoupí na konferenci Extinction or Regeneration.

Na dvoudenní akci, kterou pořádáme společně s IPES-Food, Institutem rozvojových studií a dalšími partnery, se sejde více než 25 řečníků z Evropy, Asie, Afriky, Severní a Jižní Ameriky.

...potřebujeme kolektiv různých hlasů u stolu, abychom našli holistická řešení pro celou Zemi a všechny její obyvatele.
Lyla June

Konference se zaměří na řešení a příležitosti, jak můžeme napravit náš globální potravinový systém. Mezi klíčová témata patří biodiverzita, změna klimatu, lidské zdraví a práva, hlad ve světě, etické investice, ale také potravinová suverenita, zdraví půdy a praktické a politické způsoby, jak přejít k regenerativnější produkci potravin. 

Finální sestava odborníků a odbornic

Ve finální sestavě odborníků a odbornic se nachází: Stefanos Fotiou, ředitel Koordinačního centra OSN pro potravinové systémy; Jennifer Jacquet, docentka environmentálních studií na Newyorské univerzitě; Susan Chomba, ředitelka World Resources Institute, kterou Greenbiz označil za jednu z 25 nejvýznamnějších žen, jež celosvětově ovlivňují opatření v oblasti klimatu; Lyla June, domorodá hudebnice, vědkyně a komunitní organizátorka a Joanna Lumley, herečka a bojovnice za lidská práva a dobré životní podmínky zvířat. 

Lyla June
Lyla June, vědkyně

Nově potvrzení řečníci se připojili k ekofeministce a vědkyni Dr. Vandaně Shivě, výkonné ředitelce společnosti New Harvest a zakladatelce první společnosti buněčného zemědělství na světě Ishe Datar; ekologovi a spisovateli Carlu Safinovi; Million Belayovi, zakladateli nevládní organizace MELCA-Ethiopia, která se zabývá domorodou agroekologií, a koordinátorovi Aliance pro potravinovou suverenitu v Africe; profesorovi Raj Patelovi, spisovateli, filmaři a akademikovi; Martinu Palmerovi, generálnímu řediteli společnosti FaithInvest, a profesorovi Olivieru De Schutterovi, zvláštnímu zpravodaji OSN pro extrémní chudobu a lidská práva, a dalším. 

Budoucnost: vymírání, nebo regenerace?

Náš globální ředitel Philip Lymbery k tomu říká: „Konference Extinction or Regeneration je o spolupráci, řešení a akci. Spojujeme některé z nejlepších světových myslitelů z různých zemí, kultur a oblastí odbornosti, abychom se podělili o řešení a pomohli vytvořit plán na cestu ke globálnímu potravinovému systému, který bude fungovat pro lidi, zvířata a naši planetu.

Jednou z nově ohlášených řečnic je Lyla June, umělkyně, vědkyně a komunitní organizátorka z kmene Diné (Navahové). Ta dodává: „Domorodé národy jsou často přehlíženy nebo vynechávány z konverzace o změně klimatu, potravinové bezpečnosti a možných řešeních. To je chyba; potřebujeme kolektiv různých hlasů u stolu, abychom našli holistická řešení pro celou Zemi a všechny její obyvatele. Vítám příležitost setkat se na konferenci Extinction or Regeneration s lidmi z celého světa, protože zoufale potřebujeme, aby se různorodí lidé spojili jako spojenci, důvěrníci a spolupracovníci, abychom společně mohli transformovat mrtvé systémy na živé.

Účast na konferenci Extinction or Regeneration

Během dvou dnů proběhnou plenární zasedání s inspirativními řečníky, diskuse u kulatého stolu, příležitosti k navazování kontaktů a facilitované akční workshopy, které budou katalyzovat spolupráci a změnu.

Globe

Tento prohlížeč nepodporujeme. Prosím aktualizujte si prohlížeč pro zlepšení funkce a bezpečnosti. Máte-li jakékoli další dotazy, kontaktujte nás na info@ciwf.cz. Snažíme se odpovídat na všechny komentáře do dvou pracovních dnů, ale vzhledem k velkému množství korespondence to může někdy trvat trochu déle. Děkujeme za vaše pochopení.