Ikona hledání

News Section Icon Zveřejněno 31.08.2022

Zbývá posledních šedesát sklizní

Třetí kniha globálního ředitele Compassion in World Farming Philipa Lymberyho je oživena silným a svižným příběhem odhalujícím nepříjemnou pravdu. Pokud necháme naši celosvětovou zemědělskou výrobu běžet stále stejným neudržitelným způsobem, zbývá nám už jen šedesát sklizní.

Kniha Posledních šedesát sklizní

Cestujeme z Philipovy milované a ohrožené sussexské krajiny do zemědělských oblastí, včetně pustých amerických megavýkrmen skotu, které mění zemi v prach. Jeho důkladný výzkum a vyprávění jasně ukazují, že nadvláda velkých agropodniků zničila naši 10 000 let trvající smlouvu s půdou, která nám dává život.

A to je bezesporu skličující vidina. Kniha Sixty Harvests Left (Posledních šedesát sklizní) však čtenářům představuje i naději a řešení, kterým jsou regenerativní zemědělské systémy a lidi, jenž za nimi stojí a provozují je. Jde o pokrokové metody, které respektují naši půdu, volně žijící i hospodářská zvířata a které nakonec mohou přinést našim dětem lepší budoucnost.

Veškerý výtěžek z prodeje Philipových knih půjde na podporu organizace Compassion in World Farming.

Přečtěte si knihu Philipa Lymberyho, která je působivá, věcná a přesvědčivá. Je z ní jasné, co musíme udělat. Je to vlastně jednoduché - pečovat o půdu, hospodařit na ní citlivě, jemně našlapovat po této zemi a všechno může být ještě dobré. Musíme se rychle změnit. Tato kniha je transformační. Musíme ji číst, dělat si poznámky a učit se z ní, a to rychle.
Sir Michael Morpurgo
Krásně zpracované. Přesvědčivý, vyčerpávající popis průmyslového zemědělství, toho, jak způsobuje klimatickou krizi a ohrožení biodiverzity a zároveň podlamuje naše zdraví. Kniha Sixty Harvests Left, plná postřehů a setkání s průkopníky nových metod zemědělství, je výzvou k akci a ke změně našeho světa od základů. Životně důležitá kniha.
Isabella Tree
Hrozivý název je výstražným znamením; autor však předkládá všechny prostředky k záchraně planety a jejích živočišných druhů, včetně toho našeho. Je to poutavé a někdy i děsivé čtení. Kniha Sixty Harvests Left se čte jako thriller, obsahuje detailní analýzu a je napsána pro laiky i odborníky. Zaslouží si, aby si ji přečetl celý svět a aby se podle ní okamžitě začalo jednat. Knihu vřele doporučuji.
Dame Joanna Lumley
Philip Lymbery v této krásně napsané knize popisuje, jak intenzivní zemědělství poškozuje životní prostředí a způsobuje utrpení vnímavým zvířatům. Po návštěvách a rozhovorech s těmi, kteří jsou v první linii - vědci, zemědělci a výrobci potravin -, je však schopen ukázat, že existují udržitelné alternativy. A že fungují. Ve skutečnosti naděje pro naši planetu stále existuje a každý z nás se na ní může podílet. Naléhavě vás žádám, abyste si knihu Sixty Harvest Left přečetli.
Dr. Jane Goodall DBE, zakladatelka Institutu Jane Goodallové a Posel míru OSN

Knihu v angličtině lze objednat například přes amazon.co.uk. Více informací o autorovi se dozvíte na webu Philiplymbery.com. O případném českém překladu vás budeme včas informovat.

Globe

Tento prohlížeč nepodporujeme. Prosím aktualizujte si prohlížeč pro zlepšení funkce a bezpečnosti. Máte-li jakékoli další dotazy, kontaktujte nás na info@ciwf.cz. Snažíme se odpovídat na všechny komentáře do dvou pracovních dnů, ale vzhledem k velkému množství korespondence to může někdy trvat trochu déle. Děkujeme za vaše pochopení.