Ikona hledání

Ohlášení přelomové konference o potravinovém systému

News Section Icon Zveřejněno 22.07.2022

Jaguár ležící ve vysoké trávě

 

Oznamujeme pořádání přelomové mezinárodní konference, která poskytne platformu pro odborníky a odbornice z celého světa, aby sdíleli řešení k přeměně globálního potravinového systému. 

Konference s názvem Extinction or Regeneration (Vyhynutí nebo regenerace), kterou pořádáme společně s IPES-Food, Birdlife International a dalšími partnery nabídne jednotlivcům, organizacím, společnostem a dalším odborníkům možnost představit řešení k přeměně globálního potravinového a zemědělského systému ku prospěchu zdraví lidí, zvířat i planety.

Tato zásadní mezinárodní konference bude probíhat jako hybridní akce, osobně v konferenčním centru QEII Conference Centre v Londýně a online, 11. a 12. května 2023. Její součástí budou plenární zasedání s inspirativními řečníky, diskuze u kulatého stolu, sdílení poznatků a facilitované semináře, to vše k usnadnění spolupráce a katalyzování změny.

Řešení podepřená sílícím hnutím

Program, který spojuje různé zájmy - včetně životního prostředí, veřejného zdraví, potravinářství, potravinové politiky, ochrany přírody, financí a welfare zvířat - umožní účastníkům prozkoumat, sdílet a podpořit stávající i nová řešení. Všechny metody, jak přivést na svět změnu, jsou na stole: od lobbování ve světě globální politiky a financí až po demonstrování účinných a přírodě prospěšných řešení. 

Tato událost je bezprecedentní příležitostí pro ty, kdo chtějí narušit status „jíst, jak jsme zvyklí“ a sdílet vědomosti a názory na to, jak tyto a další klíčové problémy řešit. 

Krize se stupňuje

Náš globální ředitel Philip Lymbery, který bude na události hlavním řečníkem, se vyjádřil: „V době hladovění a stupňující se krize v oblasti klimatu a biologické rozmanitosti je naléhavě nutná radikální reforma globálního potravinového systému.

A proto nás velice těší spolupráce s IPES-Food, Birdlife International a dalšími vlivnými organizacemi, díky níž vám můžeme přinést tuto událost, která jako první svého druhu dá odborníkům z celého světa možnost sdílet svá řešení pro nápravu našeho porouchaného potravinového systému.

Akce navazuje na úspěšnou konferenci Extinction and Livestock Conference (Vymírání druhů a chov dobytka), uspořádanou v říjnu 2017 v Londýně. Tato klíčová událost, kterou jsme zorganizovali společně s WWF (UK), BirdLife International, Evropským úřadem pro životní prostředí a dalšími partnery, prozkoumávala, jak chov hospodářských zvířat a s tím spojené využívání omezených zdrojů devastuje biodiverzitu a žene volně žijící zvířata na pokraj vyhubení. Sešlo se na ní přes 540 delegátů z více než 30 zemí. 

Registrace na tuto událost bude otevřena v září 2022. Více o konferenci Extinction or Regeneration si můžete přečíst na webové stránce události.

Globe

Tento prohlížeč nepodporujeme. Prosím aktualizujte si prohlížeč pro zlepšení funkce a bezpečnosti. Máte-li jakékoli další dotazy, kontaktujte nás na info@ciwf.cz. Snažíme se odpovídat na všechny komentáře do dvou pracovních dnů, ale vzhledem k velkému množství korespondence to může někdy trvat trochu déle. Děkujeme za vaše pochopení.