Ikona hledání

Velikonoce se soucitem ke zvířatům

News Section Icon Zveřejněno 01.04.2021

Je to rok, co se veškeré svátky a slavnostní události změnily nebo spíš doslova obrátily vzhůru nohama. Jejich podstata - setkávat se s blízkými - se totiž stala vážným zdravotním rizikem, a tudíž podlehla tvrdému omezení. Tím více si chceme alespoň to málo, co nám zůstalo udržet.

NOVÁ TRADICE? ZLEPŠOVÁNÍ TRADIC!

Kure V Trave

I když se v Česku do roku 2027 musí zrušit všechny klecové chovy slepic, myslete na to, že se klecová vejce na pultech stále vyskytují a že i ta neklecová poskytují slepicím různé podmínky k životu. Připomeňte si, jak se vejce označují, abyste si mohli správně vybrat. Ideálně ta, která pocházejí od slepic z chovů s výběhem nebo z těch ekologických. Pár korun navíc, které za ně dáte, za to rozhodně stojí. Anebo se letos zkuste obejít bez vajec a překvapte svou rodinu něčím novým a netradičním. 

  • Co si třeba vyrobit vejce, které se nerozbije a vydrží i na příští rok? Obarvěte si třeba tato dřevěná. Jako dárek i dekorace poslouží báječně. 
  • Vytvořte si vejce podle vlastní chuti, třeba čokoládová. To ocení především děti. Hrajte si a tvořte čokovajíčka s oblíbenou náplní třeba podle těchto tipů.
  • Ani o vajíčkovou pomazánku se nemusíte nechat ošidit. Tenhle recept máme ozkoušený, je ohromně chutný a šetrnější než původní vajíčková varianta.

POTRAVINY PRO TĚLO I MYSL

V dnešní době víme více než kdy jindy, jak důležité je hledět kolem sebe a jak úzce je naše blaho a zdraví spojeno se zvířaty a přírodou. Co se týče živočišných potravin, nezapomínejte proto jíst “méně a lépe” při všech příležitostech, ne jen těch svátečních. Každé naše jídlo, které pochází z udržitelných zdrojů naší planetě uleví od extrémní zátěže, kterou na ni klademe. Zdravější budoucnost nás všech proto začíná naší dnešní volbou. 

POKLAD DOSTUPNÝ VŠEM

I přes všechny zákazy a opatření si svátky užijte naplno. Krásná místa máme často na dosah ruky a jsou nám stále dostupná. Mnoho lidí nyní prchá do bezpečné náruče přírody, která je tu pro nás stále. Na procházce v lese zapomínáme na nesnáze a útrapy moderního světa. Chraňme tento chrám, který nám mizí pod rukama. My, naši potomci i všechna zvířata potřebují planetu, která je v rovnováze, aby se mohla obnovovat a dávat nám ze sebe to nejlepší. Proto se v CIWF urputně snažíme ukončit průmyslové velkochovy, které jsou jednou z největších příčin ničení naší vzácné planety a divoké přírody. 

Les

Je však velice důležité si připomínat i to pozitivní, co se událo a podařilo. A věřte, že toho není málo. Každé 3 měsíce rozesíláme náš newsletter s povzbuzující várkou úspěchů, kterých jsme pro zvířata společně dosáhli! Nenechte si proto ujít dubnový čtvrtletník dobrých zpráv, které vás pohladí na duši. 

Přejeme vám krásné svátky s těmi úplně nejbližšími, lidskými i zvířecími kamarády, doma i v přírodě.

Kuratko2
Globe

Tento prohlížeč nepodporujeme. Prosím aktualizujte si prohlížeč pro zlepšení funkce a bezpečnosti. Máte-li jakékoli další dotazy, kontaktujte nás na info@ciwf.cz. Snažíme se odpovídat na všechny komentáře do dvou pracovních dnů, ale vzhledem k velkému množství korespondence to může někdy trvat trochu déle. Děkujeme za vaše pochopení.