Ikona hledání

Příběh ovcí, které přežily katastrofu na rumunské lodi, má šťastný konec. Místo jatek je čeká adopce!

News Section Icon Zveřejněno 17.02.2020

Po téměř třech měsících po katastrofě nákladní lodi v Černém moři, dorazily přeživší ovce (180 ovcí z více než 14 000 přepravovaných) do nového domova na rumunském venkově.

„Původně měly být poraženy v Saúdské Arábii, ale budou toho ušetřeny. Nezachránili jsme je proto, aby je někdo snědl," řekl Kuki Barbuceanu, prezident organizace Arca bojující za ochranu zvířat.

Ovecky

Zdroj: Inedependent.co.uk

Tragédie se odehrála koncem listopadu loňského roku krátce po vyplutí lodi směrem do Saudské Arábie. Všichni členové posádky lodi byli zachráněni, ale zemřelo více než 14 000 ovcí. Většina z nich byla uvězněna uvnitř lodi a ostatní se utopily v zátoce, protože je hustá mokrá vlna stáhla ke dnu

Článek o tomto neštěstí si můžete přečíst zde.

Pan Barbuceanu kontaktoval své známé, kteří vlastní koňskou farmu v rumunském Perisu. Ti souhlasili s tím, že zvířata umístí k sobě. Odtud půjdou k adopci, jejíž podmínkou je nechat ovečky přirozeně dožít. Vzhledem k tomu, že většina z nich je asi rok stará, může to znamenat, že budou potřebovat péči dalších až 10 let. Na farmu dorazila zvířata v pořádku, jen několik z nich kulhalo, ale brzy byla ošetřena.

Martina Stephany, ředitelka oddělení hospodářských zvířat a výživy organizace Four paws, s níž spolupracujeme, se vyjádřila ke krutosti transportů živých zvířat, znovu potvrzené neštěstím převrácené lodi: „Každoročně se z evropských zemí přesouvá přibližně 3 miliony živých zvířat do jiných zemí. Je zřejmé, že zvířata nemohou být na takových cestách ochráněna."

S tím naprosto souhlasíme, proto vedeme dlouhodobou kampaň STOP přepravě zvířat. Přečtěte si o ní více. 

zdroj: https://www.independent.co.uk/news/world/europe/sheep-cargo-ship-capsize-romania-slaughter-arca-a9280201.html?fbclid=IwAR1hiwf3u_Fn03W_aqkpNkcP0KPxhLspzTARepkHpPW_ysKO87hbTKlhUYQ

Globe

Tento prohlížeč nepodporujeme. Prosím aktualizujte si prohlížeč pro zlepšení funkce a bezpečnosti. Máte-li jakékoli další dotazy, kontaktujte nás na info@ciwf.cz. Snažíme se odpovídat na všechny komentáře do dvou pracovních dnů, ale vzhledem k velkému množství korespondence to může někdy trvat trochu déle. Děkujeme za vaše pochopení.