Ikona hledání

200 000 italských občanů řeklo NE klecím pro prasnice

News Section Icon Zveřejněno 21.02.2020

Italská kancelář CIWF předala 200 000 podpisů italských občanů, kteří vyjádřili svůj nesouhlas s klecovými chovy prasnic, ministru zdravotnictví Robertu Speranzovi, který má v gesci ochranu zvířat. Naši italští kolegové již roky jednají s ministerstvem o žádosti, aby zajistila nahrazení stávajících systémů neklecovými. Ty se dnes již používají i v některých velkých chovech. Jsou tedy prověřené, funkční a schopné klece plně nahradit. S tím souhlasí i italští občané, kteří soucítí s prasnicemi. Ty musí strávit více než polovinu života zavřené v kleci, proto tuto petici založenou v květnu 2018 bez váhání podpořili.

Zástupci ministra Speranzy mají zahájit jednání s chovateli a zvýšit povědomí o tomto tématu. Dále se zavázali pracovat na udržitelném přechodu na neklecové systémy dle Zelené dohody pro Evropu

Annamaria Pisapia, ředitelka CIWF Italia, uvedla: „Jsme vděční ministrovi Robertu Speranzovi za to, že dnes vyslechl hlas více než 200 000 italských občanů, kteří volají po lepším welfare prasnic. Také jsme s radostí zahájili dialog o přechodu na systémy bez klecí. To je nezbytný krok pro ochranu zvířat, životního prostředí, našeho zdraví a také dobré pověsti italské značky  „Made in Italy“ v kontextu, ve kterém je udržitelnost nyní nepostradatelným faktorem konkurenceschopnosti. "

Vyhlídky do budoucna pro chovy prasnic jsou nyní o něco růžovější.

Jen tak dál Itálie!

 

Globe

Tento prohlížeč nepodporujeme. Prosím aktualizujte si prohlížeč pro zlepšení funkce a bezpečnosti. Máte-li jakékoli další dotazy, kontaktujte nás na info@ciwf.cz. Snažíme se odpovídat na všechny komentáře do dvou pracovních dnů, ale vzhledem k velkému množství korespondence to může někdy trvat trochu déle. Děkujeme za vaše pochopení.