Ikona hledání

Země EU učinily novoroční předsevzetí, že zlepší život zvířatům

News Section Icon Zveřejněno 16.12.2019

BRUSEL, 16. PROSINCE 2019 - Před vánočními prázdninami dali zástupci zemí EU zvířatům ten největší dar tím, že se politicky zavázali zlepšit jim život.

Rada EU dnes přijala konečné usnesení a vyzvala k udržitelné živočišné produkci.

Evropská komise se tak vyzývá, aby vypracovala nové právní předpisy pro hospodářská zvířata, pro která v současné době neexistují v EU žádné normy zohledňující jejich životní potřeby, a to včetně králíků a ryb.

Rada EU rovněž vyzvala Komisi, aby přezkoumala zákon upravující přepravu zvířat, nařízení 1/2005, a také aby zvážila nahrazení obchodu se živými zvířaty obchodem s masem.

Olga Kikou, ředitelka CIWF EU celou situaci zhodnotila slovy: „Dnes země EU učinily skvělé novoroční předsevzetí na pomoc zvířatům! Přejeme si, aby byly ještě ambicióznější. Zejména by měly postupně ukončit klecové chovy hospodářských zvířat. I toto je však velmi dobrý první krok!“

„Díky finskému předsednictví Rady přichází kladný impuls pro další země EU ke zlepšování života zvířat," dodává Olga. „Vyzýváme chorvatské předsednictví, aby udrželo tento pokrok a prosazovalo vůdčí roli EU v nastavování právních norem v oblasti životní pohody zvířat. Začněme tím, že jednou provždy ukončíme používání klecí pro chov všech hospodářských zvířat!“

Globe

Tento prohlížeč nepodporujeme. Prosím aktualizujte si prohlížeč pro zlepšení funkce a bezpečnosti. Máte-li jakékoli další dotazy, kontaktujte nás na info@ciwf.cz. Snažíme se odpovídat na všechny komentáře do dvou pracovních dnů, ale vzhledem k velkému množství korespondence to může někdy trvat trochu déle. Děkujeme za vaše pochopení.